השימוש באנרגיה סולארית – מבטיח לתושבי כדור הארץ עתיד טוב יותר
בשנים האחרונות, ענף ייצור האנרגיה הסולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית נמצא בתנופה הולכת וגוברת, כאשר חברות מסחריות רבות מבינות את ההזדמנויות העסקיות והפיננסיות הגלומות בו, בין השאר גם בזכותם של התעריפים המיוחדים אותם מעניקה המדינה לבעלי המערכות, וזאת על מנת להוות תמריץ כלכלי איתן. הערך המוסף הינו כמובן, הערך האקולוגי האדיר לניצול המשאבים והשימוש באנרגיה ירוקה.
חברות רבות שואלות את השאלה הראשונה – כמה חשמל יכולים להפיק לוחות סולאריים המותקנים על גג העסק שלהם?
התשובה לכך מורכבת מכמה גורמים עיקריים וביניהם: סוג הגג ומאפייניו – האם מדובר בגג שטוח העשוי בטון המאפשר למעשה, להפיק מקסימום אנרגיה ע”י לוחות סולאריים המופנים לכיוון דרום, ביחס של קילו וואט לכל עשרה מ”ר, או שמדובר בגג קל, כגון פאנל מבודד, איסכורית או רעפים, שהתפוקה בו משתנה לפרקים בהתאם לזווית הגג עצמו, כאשר הממוצע הינו אחד קילו וואט לכל שבעה מ”ר. גורם חשוב מתייחס למיקום הגיאוגרפי של העסק, המשפיע באופן שוטף על ייצור החשמל מקרינת השמש אשר שונה באזורים גאוגרפיים שונים. גורם נוסף, קשור במקורות ההצללה הממוקמים בקרבת העסק ויוצרים למעשה “הפרעה” בתפוקה הפוטנציאלית של החשמל וגם השטח הפנוי של גג העסק הינו גורם משמעותי בתפוקת הייצור, משום שבגג רחב ידיים ניתן להתקין לוחות סולאריים (פאנלים) רבים יותר.
לוחות סולאריים – אילו סוגים קיימים כיום וכיצד מיוצרת האנרגיה מקרני השמש?
כאשר הפאנל נחשף לשמש הוא מייצר כמות אנרגיה בהתאם לסוג הפאנל המותקן – בהתאם להספק הפאנל ונצילות תאי הסיליקון. כיום, הלוחות הסולאריים (הפאנלים) השכיחים ביותר המותקנים על גגות של עסקים רבים הינם בהספק של 380-370 וואט וניתן כבר לראות מערכות המצוידות בלוחות בהספק של 400 וואט ויותר.
כיצד מתבצע תהליך ייצור החשמל באמצעות הלוחות (הפאנלים) הסולאריים?
הלוחות הסולאריים המותקנים על גגות בתים ומבני מסחר ותעשייה, מאפשרים לייצר חשמל רב בעלות זולה, שאינה מכלה את משאבי כדור הארץ וכמובן שאינה מזהמת אותו. ייצור חשמל על ידי תאים סולאריים מבוסס על האפקט הפוטו-אלקטרי שפוענח ע”י אלברט איינשטיין, שעל פיו ניתן להפוך קרינת שמש לאנרגיה חשמלית. המודול הסולארי מורכב משתי שכבות עיקריות של חומרי מוליך למחצה המאפשרים את המרת קרינת השמש לאנרגיה חשמלית. חיבור מוליכים חשמליים בין שתי שכבות החומר הצמודות הללו, מאפשרים את הולכת הזרם החשמלי ובכך את שימושו.
תהליך ייצור חשמל בשיטה זו, מתבסס על כך שפוטונים בעלי אנרגיה המצויים בקרני השמש, פוגעים בחומר המוליך למחצה, ולמעשה גורמים למטענים חיוביים ושליליים המצויים בחומר, לעבור ממצב סטאטי למצב דינאמי ועל יד כך ליצור זרם חשמלי ישר. באמצעות ממיר מתח סולארי, מתבצעת המרה לזרם חילופין שבו ניתן להשתמש ברשת החשמל הארצית, ובכך מוחלף השימוש בייצור קונבנציונאלי ומזהם בייצור מתחדש ובר קיימא בעל מקור אנרגיה בלתי מוגבל – השמש.
מהו ממיר מתח סולארי?
הממיר הסולארי הופך את החשמל המיוצר מהקולטים הסולאריים בזרם ישר (DC) לחשמל שתואם את רשת החשמל הארצית – זרם חילופין (AC).
מהי מערכת ניטור ובקרה סולארית? זוהי מערכת המשקפת את ביצועי המתקן הסולארי ובאמצעותה, למעשה, ניתן למקסם את תפוקת ייצור החשמל מהמתקן, לבקר את המתקן ולזהות תקלות בצורה מהירה.
חיבור המערכת לפורטל ניטור – נדרש לחבר את המערכת לאחר הקמתה לפורטל ניטור, בו ניתן לצפות בביצועי המערכת בזמן אמת מכל מקום שנחפוץ בו, הלקוחות שלנו נהנים משימוש באפליקציה בפורטל הניטור, אשר פותחה במיוחד עבור ענבר אנרגיה סולרית, המאפשרת להם לצפות בכל רגע נתון ומכל מקום בביצועי המערכת. פרט לכך, הפורטל מבצע אנליזה של הנתונים, מספק התראות במקרה של תקלות וגם מציג גרף של תפוקת האנרגיה בכל רגע.
מהי התפוקה הפוטנציאלית שפאנל סולארי יכול לייצר עבור העסק שלכם?
על מנת לקבל תשובה מדויקת לכך, אנו ממליצים להזמין אליכם את צוות המומחים הסולאריים של חברת ענבר אנרגיה סולארית. המומחים יעניקו לכם פגישת ייעוץ ללא התחייבות, כולל המידע הנחוץ בעניין התשואה הפוטנציאלית מהמערכת ויסבירו לכם הלכה למעשה, כיצד עובדת המערכת. חשוב לזכור, כי לכל מרכיב במערכת הסולארית יש השפעה ישירה על אפקטיביות ואיכות ייצור החשמל הסולארי.